Onze Portugese wijngaard | Vale da Cabra

Portugese wijngaard

Portugese wijngaard
Portugese wijngaard

Bijna 50 jaar geleden startten de grootvader en -moeder van Daniel Caldeira een wijngaard en olijfgaard op hun boerderij in Portugal. Zij gaven het de naam Vale da Cabra. Dit betekent ‘Vallei van de geiten’. Deze prachtige Portugese wijngaard ligt in het Noordoosten in de regio Fundão.

De familie Caldeira draagt met haar druiven dus al meerdere generaties bij aan de productie van de Alpedrinha wijn. Eerst was dit Daniel zijn grootvader, later zijn vader. En nu helpt Daniel zelf ook op zijn eigen manier bij aan de productie en verkoop van deze Portugese wijnen. Alpedrinha is een dorp in de gemeente Fundão. Deze gemeente staat bekend als hét gebied waar druiven met het grootste smaakpotentieel worden geproduceerd. De combinatie van de verschillende druivensoorten maken de Alpedrinha wijn een smaakvolle én prijswinnende kwaliteitswijn.

Wijnhandel vanuit Alkmaar

Daniel groeide op in Lissabon en Penich. Daarna reisde hij zijn liefde achterna naar Nederland. Hij woont hier inmiddels al jaren en heeft niet alleen zijn gezin, maar ook zijn vrienden en kennissen kennis laten maken met de lekkernijen uit Portugal. Het viel hem op dat veel van deze Portugese producten nog niet in Nederland verkrijgbaar waren. En daar brengt hij samen met Jeroen verandering in! Taste of Portugal importeert authentieke en unieke Portugese producten van de eigen wijn- en olijfgaard naar Nederland. Dit doen wij vanuit onze wijnhandel in Alkmaar.

Jeroen heeft een oog voor kwaliteitsproducten. Tijdens zijn studie en banen in de betere restaurants heeft hij voldoende kennis opgedaan om kwaliteit te herkennen. En het was hem al snel duidelijk dat deze Portugese producten van hoge kwaliteit zijn! Jeroen overtuigde Daniel dat de Nederlands enthousiaste wijndrinkers zijn en dat zij van kwaliteitsproducten houden. En vanaf dat moment zijn zij het avontuur aangegaan om een eigen onderneming startten!

De ouders en familie van Daniel wonen nog altijd vlakbij Lissabon. Ze vinden het fantastisch om te helpen bij het importeren van hun heerlijke Portugese wijnen en biologische olijfolie.