Portugees aardewerk | Handgemaakt

Portugees aardewerk
Portugees aardewerk

Hoe mooi is het om de olijven te serveren in een prachtig bijpassend schaaltje? Of om de wijn te schenken uit een terracotta wijnkaraf in mooie wijnbekers en de chouriço op Portugese wijze te bereiden op de daarvoor bestemde assador? Met ons Portugees aardewerk zet je meer op tafel dan alleen lekkere producten, je creëert een betoverende beleving. Met ons aardewerk maak je extra indruk en haal je Portugal echt bij je in huis.

Portugees aardewerk is er in verschillende soorten en maten. Van traditioneel tot modern. Toch is de rode klei kenmerkend voor het terracotta servies. Het wordt gemaakt met een mengsel van klei uit de regio, waardoor het resultaat warm en natuurlijk is. Ons aardewerk is handgemaakt en daardoor is al het servies uniek. Niet alleen het aardewerk zelf is handwerk, de prachtige versieringen worden ook met de hand geschilderd.

We hebben een borrelschaaltje: een prachtig olijvenschaaltje waarbij zowel de olijven zelf als de pitten in kunnen worden gelegd. Daarnaast hebben we verschillende kommetjes in diverse maten en vis- en vleesschalen. Verder hebben we ook een prachtig peper & zout-setje of een calde verde (groene kool soep) kom. Kortom, een mooi assortiment om de Portugese beleving nog verder te vergroten.

De potterbakkerij in Portugal maakt het servies op traditionele wijze. De ene generatie geeft het vakmanschap door aan de volgende, waardoor de kwaliteit blijvend verhoogd wordt. Elk product wordt zorgvuldig gemaakt met oog voor ontwerp en details.

Wil je ander aardewerk dan wat we aanbieden? Geen probleem! Onze leveranciers werken ook op bestelling en kunnen eigenlijk alles maken wat gewenst is. Niet alleen qua vorm, maar ook qua kleur. Standaard is de terracotta kleur, maar wat dacht je van zandkleur of wit?