Portugese wijn | Topkwaliteit

Portugese wijn

Portugese wijn

Portugal is nog relatief onontdekt als wijnland, terwijl het een lange traditie van wijnproductie heeft. Duizenden jaren geleden maakten de Romeinen al wijn. Inmiddels hebben de echte kenners de Portugese wijn ook op het vizier. Zeker nu men steeds vaker prijzen wint op internationale wijn contests.

Binnen het mondiale wijnaanbod nemen Portugese wijnen steeds vaker een unieke plaats in. Portugese wijn heeft een typisch karakter. Dit komt door de combinatie van verschillende factoren en de combinatie van oude met moderne productiemethodes. Daarnaast heeft Portugal een grote variatie aan grondsoorten en het klimaat is ook zeer afwisselend. Van het koele en natte noorden tot het zonnige en warme zuiden en daar tussen prachtige bergen en diepe valleien. Perfecte condities voor unieke en smaakvolle wijnen.

Wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht met onze Portugese wijnen. Naast de bekende witte, rosé, rode en mousserende wijn, hebben wij ook Vinho Verde oftewel groene wijn. Je zou denken dat deze naam slaat op de groene kleur van de wijn. Niets is minder waar, de wijn kan namelijk variëren van kleur. Deze Portugese wijn heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij heel jong wordt gebotteld.

Onze wijnen komen bij verschillende wijngaarden vandaan. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze eigen wijngaard Vale da Cabra. Daarnaast werken wij samen met verschillende lokale partners, waaronder Adego do Fundao en Cortinha Velha. Adego do Fundao is een coörporatie van ruim 600 kleine wijnboeren. Zij ontvangen jaarlijks verschillende onderscheidingen en verwerken ook de druiven van onze wijngaard. Cortinha Velha is daarentegen een traditioneel familiewijnhuis met authenticiteit en kwaliteit als uitgangspunt. Ben je benieuwd naar de verschillen? Stel dan een mooie proeverij voor jezelf samen met verschillende Portugese wijnen om erachter te komen welke jij het allerlekkerst vindt.