Portugese snacks

Portugese snacks
Portugese snacks

In Portugal genieten ze van het leven. Lekker eten en drinken is daar een belangrijk onderdeel van. Ze nemen het liefst elke dag ruim de tijd om met familie en vrienden lang te tafelen. De Portugese keuken is vrij divers, al begint een lunch of diner altijd met eerst wat snacks.

De Portugese snacks zijn niet weg te denken uit hun cultuur. Want een wijntje smaakt nog lekkerder met een passende snack. Zo kunnen Portugezen bijvoorbeeld enorm genieten van een goede rode wijn met een heerlijke traditionele chouriço. Dit is een kruidige worst die je vers grilt op een prachtige assador, zoals afgebeeld op de foto. Voor ons een hele beleving op zich en voor de Portugezen een traditie. Ze zijn ermee opgegroeid en daarom tref je in elk huis een assador aan.

Net als wij, kunnen de Portugezen dus erg genieten van een borrelplank. Olijfolie mag hierbij natuurlijk niet mag ontbreken. Naast wat brood staat er altijd een schaaltje verse olijven, wat (regionale) kaas met honing- of pompoenwalnoten-chutney en plakjes ham of gegrilde chouriço. Soms nog aangevuld met een vispaté. Door het land heen vind je verschillende soorten hapjes. Elke regio heeft haar eigen specialiteit.

Petiscos

Dat geldt ook voor alle petiscos. Dit zijn kleine hapjes die je met elkaar kan delen. Portugezen spreken liever niet over tapas, al staat het soms wel op de menukaart. Meestal is dat voor de herkenbaarheid voor toeristen. Van noord tot zuid zul je verschillende petiscos aantreffen: aan de kust is het vooral vis en in het binnenland juist meer vlees en kaas. Van schelpen en octopus, tot varkensoren en geitenkaas.

Daarnaast staat Portugal bekend om zijn piri piri saus, sardientjespaté, patatas fritas en speciale kazen. Ook deze producten halen we alleen bij die lokale producenten die alles volgens traditioneel recept maken.

Wij hebben ook Portugese snacks buiten de webshop om. Verschillende producten hebben bijvoorbeeld een minder lange houdbaarheidsdatum of moeten gekoeld vervoerd worden. Deze snacks zijn op aanvraag uiteraard wel beschikbaar, zeker in grotere hoeveelheden. Ben je opzoek naar een Portugese snack buiten ons assortiment om? Neem dan gerust contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.