Portugese wijngaard - Noordoost Portugal

Eigen Portugese wijngaard: Vale da Cabra

Bijna 50 jaar geleden hebben de grootvader en moeder van Daniel Caldeira op hun boerderij in Portugal een wijngaard en olijfgaard gesticht. Zij gaven het de naam Vale da Cabra, wat ‘Vallei van de geiten’ betekent. Deze prachtige landerijen liggen in het Noordoosten van Portugal in de regio Fundão.

Al vele generaties van de familie Caldeira, dragen met hun druiven (al vele jaren) bij aan de productie van de Alpedrinha wijn. Eerst was dit Daniel zijn grootvader en later zijn vader en nu draagt ook Daniel op deze eigen manier bij aan de productie en verkoop van deze Portugese wijnen. Alpedrinha is een dorp in de gemeente Fundão. Deze gemeente stond voorheen bekend als hét gebied waar druiven met het grootste smaakpotentieel werden geproduceerd. De combinatie van de verschillende druivensoorten maken de Alpedrinha wijn een smaakvolle én prijswinnende kwaliteitswijn.

Wijnhandel vanuit Alkmaar

Daniel zelf groeide op in Lissabon en Penich. En reisde zijn liefde achterna naar Nederland. Hij woont hier inmiddels al jaren en heeft zijn gezin en vrienden hier kennis laten maken met de lekkernijen uit Portugal. Opvallend is dat veel van deze Portugese producten helemaal nog niet in Nederland te verkrijgen zijn. En daar brengt Taste of Portugal verandering in! Wij importeren deze authentieke en unieke Portugese producten van de eigen wijn- en olijfgaard naar Nederland. Dit doen wij vanuit onze wijnhandel in Alkmaar.

Jeroen heeft tijdens zijn studie en gedurende zijn werkervaring in de betere restaurants, voldoende kennis opgedaan om kwaliteitsproducten te herkennen. Het was al snel duidelijk dat deze Portugese producten van hoge kwaliteit zijn!

Nadat Jeroen Daniel er van overtuigde dat de Hollanders fervent wijndrinkers zijn en van kwaliteitsproducten houden, zijn we het avontuur aangegaan en een eigen onderneming gestart!

De ouders en familie van Daniel wonen nog altijd nabij Lissabon. Ze vinden het fantastisch om te helpen bij het importeren van deze heerlijke Portugese wijnen en biologische olijfolie.